אסטרטגיה. תכנון. יישום.
יוסי ויזל - יעוץ אסטרטגי למערכות מידע
הקמת מערכות ERP ו MES
לניהול מרכז מזון יבנה
"יַשְׁקוּ כָּל חַיְתוֹ שָׂדָי יִשְׁבְּרוּ פְרָאִים צְמָאָם ---
מַצְמִיחַ חָצִיר לַבְּהֵמָה וְעֵשֶׂב לַעֲבֹדַת הָאָדָם"
תחום העיסוק
מרכז מזון יבנה, הוא מפעל מרכזי בתאגידים של קבוצת יבנה.
המרכז מייצר בכל יום מזון לפרות מסוגים שונים (חולבות, עגלים, מניקות) למאות רפתות ברחבי הדרום: מרפתות פרטיות של מושבים וכלה ברפתות ענק של קיבוצים.
המרכז מכין בכל יום מאות טונות של מוצרים שונים, אשר מותאמים פרטנית לדרישות הספציפיות של כל רפת.
לכל מוצר ולכל רפת, המרכז מנהל "מתכון" (למעשה "עצי מוצר"), אשר מגדיר לכל מנה מיוצרת, את חומרי הגלם השונים לייצורה.
מתכונים אלו משתנים מעת לעת על בסיס שיקולים תזונתיים וכלכליים.
המפעל מנהל עשרות מחסנים של חומרי גלם, ומוצרים בתהליך.
המפעל הוא הגדול מסגו בדרום, ואחד הגדולים בארץ.
במרכז 7 מכונות יעודיות להכנת המנות ("סלפים") של חברת Siloking אשר עובדים בשתי משמרות, 6 ימים בשבוע.
המרכז מנהל מערך של משאיות חלוקה ממוחשבות (עם בקריות) אשר מפיצות את התוצרת ללקוחות השונים.
תכולת הפרויקט
הפתרון
-
נעשה ניתוח מערכות לכל הצרכים ותהליכי העבודה של המרכז
-
תהליכים מרכזיים עוצבו מחדש
-
הוגדרו מטרות העל של הפרויקט
-
נבנתה ארכיטקטורת מערכות המידע והממשק בין מערכת ה ERP ומערכת ה MES
-
נכתב מסמך אפיון מפורט
-
כ ERP נבחרה מערכת פריוריטי עם מודול ייעודי לניהול מרכזי מזון של חברת תדיעד
-
כ MES נבחרה מערכת בקרה ייעודית למרכזי מזון של חברת C-Vision מבוססת על פלטפורמת Zenon
-
בימים אלו (2024) הפרויקט בעיצומו
-
תוך כדי הפיתוח, הוחלט לייעל את שיטת הייצור, ולמבצע מערבל נייח (במקום הייצור הרגי בסלפים). נעשו פיתוחים מיוחדים ע"מ להתאים את מערכת הבקרה לשיטת התפעול החדשה